استارت آپ استودیو چیست؟ (قسمت اول)

استارت آپ استودیو چیست؟ (قسمت اول)

استارتاپ استودیو  (Startup Studio) یا کارخانه استارتاپ (Startup Factory) یا سازنده خطرپذیر      (Venture Builder)  از جمله مفاهیم نسبتا جدید در حوزه سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار است که اولین بار توسط استارتاپ استودیوی IdeaLab معرفی شد.

استارتات استودیو برخلاف شتابدهنده سرویس های کاملی بیش از مشاوره و پشتیبانی اولیه و یک سرمایه گذاری کوچک اولیه (که در شتابدهنده ها نیز انجام می شود) برای یک استارتاپ فراهم می کند. یک شتابدهنده در فرآیندهایی مثل فراهم کردن ایده، اعتبارسنجی راهکار، تهیه یک محصول اولیه قابل ارایه (MVP) نیز در کنار پشتیبانی و سرمایه گذاری اولیه وارد می شود و بسیاری از ریسک های از جمله ریسک های فنی و تولید محصول، ریسک های شناخت بازار و همچنین الگوی کسب و کار را تا حد زیادی کاهش می دهد. از این حیث استودیوهای استارتاپ به الگوی انکوباتورها شبیه هستند. در نمودار زیر تفاوت رویکرد استارتاپ استودیو قابل مشاهده است.

به واسطه ورود استارتاپ استودیو به حوزه های مختلف چرخه یک کسب و کار، حوزه فعالیت استارتاپ استودیوها معمولا به یک حوزه خاص محدود می شود و امکان ورود به حوزه های متنوع نظیر فعالیت یک شتابدهنده را در اختیار ندارد. همین تمرکز باعث موفقیت بیشتر استارتاپ استودیو های می شود. به عنوان مثال IdeaLab که از استودیوهای پیشروست با موفقیت ۴۰ درصدی استارتاپ هایش، موفقیتی بیش از دو برابر YCombinator که از برترین شتابدهنده های دنیاست ایجاد کرده است. البته این موفقیت در  ازای ورود به ۱۰۰ استارتاپ در مقابل ورود YCombinator به بیش از ۸۰۰ استارتاپ محقق شده است.

از میان استارتاپ استودیوهای موفق دنیا می توان به IdeaLab، Rocket Internet Group، Toyota AI Venture، FinLab اشاره کرد. در این بین گروه راکت در ایران حضور دارد. استراتژی این گروه کپی کردن کسب و کارهای موفق دنیا در کشورهای مختلف است. به همین جهت این گروه معمولا دو سه نوع کسب و کار از جمله فروشگاه آنلاین، سفارش تاکسی، سفارش غذا و مواردی از این دست را در کشورهای مختلف توسعه داده است. ارزش راکت در حال حاضر بیش از ۸ میلیارد یورو ارزیابی می شود.

Leave a Reply

Your email address will not be published.