چندی پیش تفاهمنامهای در خصوص برنامهریزی برای توسعه تولید محصولات دانشبنیان میان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارتخانههای «امور اقتصادی و دارایی»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «ارتباطات و فناوری اطلاعات» تنظیم شد که با ابلاغ رسمی دستورالعمل تأمین مالی جمعی از سوی شورای عالی بورس و اوراق بهادار، این مهم قدم در فاز اجرایی گذاشت.
به گزارش روابط عمومی فرابورس ایران، بر اساس دستورالعمل تأمین مالی جمعی که از سوی معاونت عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران منتشر شد، تأمین منابع مالی موردنیاز برای راهاندازی یا توسعه یک کسبوکار از طریق «عامل» دارای مجوز فعالیت و سکو یا پلتفرمی که توسط او ایجادشده است انجام میشود و تأمینکنندگان منابع مالی، نقش مشارکتکنندگان در طرح را بر عهدهدارند و در سود و زیان طرح سهیم هستند.
آنطور که مدیرعامل فرابورس نیز اخیراً عنوان کرده یکی از اهداف تدوین دستورالعمل تأمین مالی جمعی کمک به تأمین مالی استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان از طریق ظرفیتهای کرادفاندینگ است و بر اساس دستورالعمل آن تمامی شرکتها اعم از استارتآپها، شرکتهای دانشبنیان و غیر دانشبنیان برای هر یک از طرحهای خود امکان تأمین مالی جمعی دارند.
در تأمین مالی جمعی، عامل که یک شخص حقوقی است موظف است نسبت به اخذ مجوز فعالیت از کارگروه ارزیابی اقدام کند و صرفاً از طریق انعقاد قرارداد با نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس مجاز به تأمین مالی جمعی خواهد بود.
دستورالعمل تأمین مالی جمعی در ۵ بخش و مشتمل بر ۴۵ ماده تنظیمشده و در آن به مواردی همچون تعاریف و کلیات، رویه صدور مجوز فعالیت، شرایط و الزامات ارائه خدمات تأمین مالی جمعی، سایر مقررات و … اشارهشده که جزئیات آن از طریق این لینک قابلمشاهده است.
منبع: